Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Gele nectarine
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Varkenshaas
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] roomboter
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Extra vierge olijfolie
Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.
Tip: Keer de varkenshaas om als deze te bruin wordt aan één kant of als de varkenshaas niet overal even dik is. Als je van goed doorbakken vlees houdt, kun je hem natuurlijk langer bakken.
Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur (zie TIP).
Tip: Gebruik voldoende boter zodat de nectarine niet aan de pan blijft kleven en bak de nectarine niet te lang. Je kunt de nectarines ook op de BBQ grillen. Snijd de nectarine dan alleen door de midden en haal de pit weg.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.
Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.