Varkensoester in walnoot-peterseliedressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester in walnoot-peterseliedressing

Varkensoester in walnoot-peterseliedressing

met krieltjes en geroosterde groenten

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten33.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer eventuele grote krieltjes. Meng ze in een grote kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de ui in partjes. Snijd de paprika in repen. Snijd de courgette in halve maantjes. Meng in dezelfde grote kom de groenten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.

Groenten roosteren
3

Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd vervolgens in 6 partjes.

Varkensoester bakken
4

Verhit, wanneer de krieltjes en groenten nog 10 minuten moeten bakken, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkensoester in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Haal de varkensoester uit de pan en leg in een ovenschaal, maar bewaar de pan met het bakvet. Bestrooi de varkensoester met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Zorg ervoor dat de varkensoester volledig bedekt is met de BBQ-rub. Bak de varkensoester 3 - 5 minuten mee in de oven.

Dressing maken
5

Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en walnootstukjes 1 minuut. Haal de pan van het vuur en meng de bladpeterselie en per persoon: 1tl citroenrasp en het sap van 1 citroenpartje erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de krieltjes, de groenten en het vlees over borden. Garneer met de walnoot-peterseliedressing. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?