Vegan burger met Amerikaanse fritessaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan burger met Amerikaanse fritessaus

Vegan burger met Amerikaanse fritessaus

met frisse salade

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Labels:
Vegan
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Amerikaanse fritessaus

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.75 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3672 kJ
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten76.5 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van maximum 1 cm breed van (zie Tip). Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de pistolet de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in bijvoorbeeld een soep of salade.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de koekenpan 6 - 8 minuten, of tot ze donker kleuren (zie Tip). Voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe, verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 - 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Tip: Gaat het bakken van de uienringen te hard? Dek de pan dan na het toevoegen van de olijfolie af met een deksel. Houd je van zoet? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan de uien.

Salade voorbereiden
3

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de wortel, tomaat en gemengde sla toe aan een saladekom. Houd een beetje sla apart voor op de burger.

Vegan burger bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt. 

Salade afmaken
5

Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de pistolet open, smeer er wat Amerikaanse fritessaus op en beleg met de apart gehouden sla en de burger. Leg de gekaramelliseerde ui op de burger. Leg de burgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade naast de burger. Serveer met de overige Amerikaanse fritessaus.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.