Vegan nuggets met peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan nuggets met peterseliekrieltjes

Vegan nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Je bereidt dit gerecht met vegan nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2858 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Grote saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng goed.

Vegan nuggets bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes en de vegan nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.