Plantaardige kipburger met peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige kipburger met peterseliekrieltjes

Plantaardige kipburger met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe, Haver Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3044 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers12 g
Vezels15.8 g
Eiwitten18.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Was de krieltjes en snijd de grotere doormidden.
  • Kook de krieltjes 12 - 15 minuten, giet af en zet apart.
  • Snijd de komkommer in dunne halve manen. Snijd de tomaat in partjes en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de rest uit.
Burger bakken
2
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie met de honing, mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng goed.
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 8 - 10 minuten, of tot hij gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.
Krieltjes bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg dan de kappertjes en de helft van de peterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Roer de krieltjes erdoorheen en bak nog 1 - 2 minuten.
Serveren
4
  • Serveer de aardappelen op borden met de burger en de salade.
  • Garneer met de pompoenpitten en de overige peterselie.
  • Serveer de citroenpartjes en mayonaise ernaast.