Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan taco's met  gekruid vegetarisch vlees

Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees

met zelfgemaakte zoete aardappelspread, salade en mangoketchup

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

⅓ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Vegetarische burger

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

30 gram

Mangoketchup

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1.5 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)723 kcal
Energie (kJ)3026 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18 g
Vezels11.1 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tomatensalsa maken
2

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in parten en hak de blaadjes peterselie en munt fijn. Voeg de tomaat, 1/2 tl suiker per persoon en de helft van de verse kruiden toe aan een kom. Knijp per persoon 1 partje limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.

Vegetarische burger bakken
3

Snijd de vegetarische burger in kleine blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit 3/4 van de knoflook en 3/4 van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische burger blokjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak 3 - 4 minuten. Houd warm tot serveren.

Tip: Bewaar de overige knoflook en rode ui voor de zoete aardappelspread in stap 4.

Zoete aardappelspread maken
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Doe de zoete aardappel in een kom en prak met een vork tot een glad geheel samen met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Roer de overige rode ui, knoflook, peper en zout erdoor.

Tip: Zijn de taco's kapot gegaan? Eet ze dan lekker als chipjes met de toppings.

Salade maken
5

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom de wortel, de ijsbergsla en radicchio met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige peterselie en munt toe en schep om.

Serveren
6

Serveer de tomatensalsa, salade, mangoketchup en vegetarisch vlees in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem. Ook wortel is rijk aan vitamine A, dubbele boost aan vitamine A in dit recept.