Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

met sesamrijst en knapperige sperziebonen

De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

150 gram

Sperziebonen

80 gram

Vegetarische balletjes

(Bevat Gluten)

85 gram

Basmatirijst

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers16 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de sjalot. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.Halveer de vegetarische balletjes.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot en sperziebonen 12 - 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Balletjes bakken
2

Voeg de basmatirijst toe aan het kokende water en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 3 minuten.Snijd ondertussen de verse kruiden grof.

Op smaak maken
3

Roer de sesamolie en verse kruiden vlak voor serveren door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de rijst op de borden. Schep de vegetarische balletjes met saus ernaast.Serveer met de sperziebonen.