De vegetarische burger heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook de essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - je zult het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Vegetarische burger
65 gram
Champignons
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Aardappelblokjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Venkel
2.5 gram
Verse bladpeterselie
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
20 gram
Veldsla
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
1 el
Rodewijnazijn
¾ el
[Plantaardige] roomboter
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl mosterdzaad per persoon toe en bak tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten. Blus af met de slagroom en per persoon: 1 el rodewijnazijn en 50 ml bouillon. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.
Tip: Let op: wanneer de saus afkoelt zal hij nog iets dikker worden. Houd je van een dikkere saus? Laat hem dan nog een paar minuten extra inkoken. Is de saus toch te dik geworden? Voeg dan wat bouillon toe.
Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de vegetarische hamburgers 2 - 3 minuten per kant. Snijd de venkel in lange smalle reepjes. Meng in saladekom de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng de venkel en de veldsla erdoor.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door yoghurt. Zo wordt de salade ook extra fris!
Snijd de bladpeterselie grof. Verdeel de burgers over de borden. Schenk de champignonroomsaus eroverheen. Garneer met de bladpeterselie. Schep de aardappelblokjes ernaast. Serveer met de salade.
Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!