Vegetarische chili pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische chili pasta

Vegetarische chili pasta

met mais, bonen en zure room

Vandaag geef je een geheel nieuwe draai aan je pasta met het beste van chili sin carne. Alleen de pasta zelf verklapt zijn oorsprong nog: tolletjes in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse koriander

90 gram

Trottole tricolore

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

140 gram

Mais in blik

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.5 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes en hak de koriander grof. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 3 minuten. Giet de mais en rode kidneybonen samen af in een vergiet. Spoel af met koud water.

Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen het hoogste vezelgehalte hebben? Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit gerecht bevat daardoor per portie al bijna 50% van de ADH vezels!

Saus afmaken
3

Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan met 2 el van het bewaarde kookvocht per persoon. Meng de mais en rode kidneybonen door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Halveer de cherrytomaten. Voeg de pasta, de cherrytomaten en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de koriander en overige cheddar.