Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

Vegetarische hamburger met Mexicaanse twist

met sweet chili tortillachips en avocado

De bieten-tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Sesamzaad
Tarwe
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Sweet chili tortillachips

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Lupine, Noten, Mosterd, Soja, Gluten, Eieren, Selderij, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Vegan visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

⅓ el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4080 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten98.7 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels16.1 g
Eiwitten28.5 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Vergiet
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in plakken en de ui in halve ringen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de rest in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Tortillachips bakken
2
  • Leg de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel de mais en de geraspte belegen kaas erover.
  • Bak de tortillachips 6 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Bak tegelijk het broodje mee in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de burger toe aan de pan met de ui en bak 2 - 3 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de helft van de Mexicaanse kruiden en 1el water per persoon toe en roer tot het water opgenomen is.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de rest van de Mexicaanse kruiden.
  • Snijd het broodje open en beleg met de Mexicaanse mayonaise, de tomatenplakjes, de avocadoplakjes, de helft van de gebakken rode ui en een burger.
  • Maak de nachoschotel af met de overige gebakken rode ui en de avocadoblokjes en serveer naast de burger.