Vegetarische kipcurry met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kipcurry met rijst

Vegetarische kipcurry met rijst

met appel, amchoi en kokosmelk

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Amchoi

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)873 kcal
Energie (kJ)3654 kJ
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten89.5 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd eventueel wat rode-peperringetjes voor de garnering. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.


Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Houd eventueel een paar rode-peperringetjes apart voor de garnering. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen (zie Tip).

Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.

Rijst koken
3

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vegetarische kip bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Amchoi bereiden
5

Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de steel als de bladeren van de amchoi grof. Bak de amchoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de amchoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst met amchoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast. Garneer met de eventueel achtergehouden rode-peperringetjes.