Vegetarische kipstukjes in geroosterde paprikasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegetarische kipstukjes in geroosterde paprikasaus

met feta, amandelen en bruine rijst

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Paprika

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

20 gram

Mix van ui en knoflook

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten34.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Giet daarna af en houd warm met het deksel op de pan.
2
  • Snijd ondertussen de paprika in smalle repen.
  • Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook, paprikareepjes toe. 
  • Bak de groenten in 4 - 6 minuten gaar.  Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische kipstukjes 4 - 5 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Voeg de laatste 2 minuten de Mexicaanse kruiden toe en bak mee.
  • Voeg tot slot per persoon 15 ml water en de geroosterde paprikasaus toe en verwarm de saus 1 - 2 minuten op laag vuur.

Tip: Laat de kipstukjes zoveel mogelijk met rust, zodat ze een mooie goudbruine kleur krijgen. 

4
  • Verkruimel de feta.
  • Hak de amandelen grof.
  • Serveer de rijst met gebakken paprikareepjes en vegetarische kipstukjes. 
  • Garneer met de feta en amandelen.