Vegetarische lasagne met mozzarella en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische lasagne met mozzarella en basilicum

Vegetarische lasagne met mozzarella en basilicum

met mascarponesaus, courgette en wortel

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2929 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels8.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor de lasagne. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata, het water voor de saus, de suiker en de Siciliaanse kruidenmix toe. Laat nog 3 - 4 minuten sudderen (zie Tip). Meng de mascarpone door de saus.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met wat water. Schud goed en voeg daarvan 50 ml per persoon toe aan de hapjespan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus op is en eindig met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en de mozzarella.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.