De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wortel
70 gram
Mais in blik
¼ stuk(s)
Citroen
gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
¼ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 stuk(s)
Vegan nuggets
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in partjes.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!
Meng in een saladekom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 3/4 tl vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.
Verdeel de krieltjessalade en de vegan nuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.