Voor deze vegetarische bolognese gebruik je rode splitlinzen. Wist je dat linzen een goede bron zijn van eiwit, ijzer én B-vitaminen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
1 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
4.95 gram
Verse rozemarijn en tijm
1 stuk(s)
Laurierblad
¼
Tomatenpuree
25 gram
Rode splitlinzen
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
200 gram
Passata
90 gram
Penne
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Grana Padanovlokken DOP
1 el
Rodewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes. Maak een bosje van de verse rozemarijn, tijm en het laurierblad en bind vast met een stukje keukentouw.
Tip: Heb je geen keukentouw in huis? Bind het bosje dan vast met een takje tijm.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en bleekselderij toe en bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon en voeg de tomatenpuree, het kruidentuiltje en de linzen toe. Roerbak in 2 - 3 minuten droog.
Voeg 50 ml water per persoon, de cherrytomaten uit blik en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 35 - 40 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe naar smaak
Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook, wanneer de saus bijna klaar is, de penne 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.
Verdeel de penne over de borden en schep de vegetarische bolognesesaus erover. Garneer met het basilicum en de grana padano.