De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
gram
Radicchio en romaine
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
2 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de vegetarische schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 4 - 5 minuten goudbruin aan beide kanten.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens de slagroom en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe aan de saus.
Voeg de komkommer, tomaat en slamix toe aan de dressing en schep om. Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.