Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Veldsla

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Vegan schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2696 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels15 g
Eiwitten16.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Bakken en snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen in een andere koekenpan 50 ml kookroom per persoon op middelmatig vuur. 
  • Voeg per persoon: 1/8 bouillonblokje en 2 el water toe en laat de saus 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is.
  • Roer vlak voor het serveren de bieslook door de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.