.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Gluten Kan bevatten Mosterd)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Vleestomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Paddenstoelenbouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
• Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.
• Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. • Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
• Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn. • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. • Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.
• Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij. • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast. • Serveer met de tomatensalade. • Garneer met de rest van de bieslook.