Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat Eieren, Gluten Kan bevatten Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Vleestomaat

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Paddenstoelenbouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4165 kJ
Energie (kcal)996 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1

• Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.

Bakken
2

• Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten.  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. • Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

Schnitzel bakken
3

• Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn. • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. • Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

Opmaken
4

• Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij. • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast. • Serveer met de tomatensalade. • Garneer met de rest van de bieslook.