Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus

Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus

met Siciliaanse kruiden, broccoli en aardappelen

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2839 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels21.8 g
Eiwitten24.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. 
  • Breng ruim water aan de kook in een andere pan voor de broccoli. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Vegetarische schnitzel bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en bloem 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de kookroom en het achtergehouden kookvocht. Meng de Siciliaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas erdoorheen.
  • Breng aan de kook en kook de saus 3 - 5 minuten in (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus te dun? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe, roer goed door en laat nog 2 - 3 minuten inkoken. Is de saus te dik? Voeg dan een klein beetje extra water toe.

Serveren
4
  • Verdeel de schnitzel, aardappelen en de broccoli over de borden.
  • Garneer de broccoli met de overige kaas.
  • Serveer de saus over de aardappelen en de schnitzel.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.