Bij carbonara denk je vast aan een romige saus met spekjes. Omdat wij gek zijn op variatie hebben we een verrassend vegetarisch recept van deze saus gemaakt. Hij is net zo romig en kazig als je gewend bent van een goede carbonara en doordat je de knoflook bakt met panko, krijgt het een lekker krokante bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. • Snijd de krulpeterselie fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten.
• Voeg de paddenstoelen toe aan de sjalot en bak nog 4 – 6 minuten. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en voeg de panko en wat zout toe. Bak 3 – 5 minuten. • Blus de paddenstoelen af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en haal de pan van het vuur.
• Meng in een kom 1 ei per persoon met 2/3 van de geraspte Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. • Schep de spaghetti door de paddenstoelen en voeg het eimengsel toe. Meng goed (het ei zal stollen door de hitte van de pasta en paddenstoelen. Blijft het ei te rauw? Verhit het geheel dan nog kort tot het ei stolt). • Voeg de helft van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
• Serveer de spaghetti carbonara in diepe borden. • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas, de rest van de peterselie en de panko.