Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges

Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges

met frisse salade en pompoenpitten

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse dille & bieslook

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Gerst, Haver, Mosterd, Soja)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3820 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten56.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels14.1 g
Eiwitten13.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Grote saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Zoete-aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de zoete aardappel af, schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van 1 cm dik. Meng in een kom de zoete-aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de zoete-aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

 

Groenten snijden
2

Snijd de tomaat in partjesHalveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in plakken. Rasp de wortel. Snijd de verse kruiden fijn. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Sausjes maken
3

Meng in een kleine kom de ravigotesaus met de verse kruiden en 1 el mayonaise per persoon. Meng in een grote saladekom 1 el per persoon van de net aangemaakte ravigotesaus met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, peper en zout tot een saladedressing. 

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Vissticks bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 6 minuten rondom goudbruin. 

Serveren
6

Meng de groenten en slamix met de dressing in de saladekom. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over de borden en leg de vissticks ernaast. Leg de salade ernaast en garneer deze met de pompoenpitten. Serveer met de aangemaakte ravigotesaus.