De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde hamburger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Portobello
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Hamburgerbol
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Noten, Soja, Eieren)
1 stuk(s)
Limousinburger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Selderij)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.
Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapiert. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.
Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de limousin burgers 3-4 minuten per kant, of tot de burger klaar is. Verhit ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.
Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, de Limousin burger, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.