Veggie + protein - Farfalle met gekruide rundergehaktballetjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Farfalle met gekruide rundergehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met gekruide rundergehaktballetjes als extra

met bospaddenstoelenpesto, veldsla en pecorino

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

30 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

15 gram

Geraspte pecorino DOP

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)494 kcal
Energie (kJ)2065 kJ
Vetten45.4 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten9.9 g
waarvan suikers0.8 g
Vezels4.8 g
Eiwitten8.9 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Bakken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Voorbereiden
2
  • Halveer de gehaktballen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 8 minuten mee.  
  • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Op smaak brengen
3


  • Hak de krulpeterselie grof. 
  • Meng de farfalle met de gehaktballen en kastanjechampignons in de koekenpan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. 
  • Schep de pasta met gehaktballen erbovenop. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.