In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 tl
Verse gember
1.04 cm
Verse kurkuma
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
½
Tomatenpuree
85 gram
Witte langgraanrijst
150 ml
Kokosmelk
140 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Naanbrood
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Garnalen
1 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn (zie TIP). Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Tip: Let op! Kurkuma geeft af. Stop je handen in boterhamzakjes bij het raspen, of trek handschoenen aan.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe (zie TIP) en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht is vezelrijk. Het levert je bijna de helft van je dagelijkse behoefte aan vezels.
Roer de klontjes uit de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry en de garnalen erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige koriander.