Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Paprika
50 gram
Coppa di Parma
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Passata
0.99 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Libanees platbrood
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein. Snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.
Tip: Wist je dat paddenstoelen en daarmee ook champignons eigenlijk schimmels zijn? Qua voedingsstoffen doen ze echter niet onder aan groenten. Ze zijn rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels en daarmee onder andere goed voor je energielevel, bloeddruk, darmfunctie en verzadigingsgevoel.
Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en de coppa di parma over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie TIP). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.