Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot

Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3687 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels14.5 g
Eiwitten48.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.

Kabeljauwfilet bakken
2
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten per kant.
Roomsaus maken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, courgette, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie Tip). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de kabeljauwfilet erop.
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie Tip).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.