Veggie, Super Quick 15 min - Egg - Noodles - use EID: Precut onion and garlic mix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie, Super Quick 15 min - Egg - Noodles - use EID: Precut onion and garlic mix

with east asian style sauce and sesame seeds

Eieren zijn een veelzijdige topping in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Soja
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

20 gram

Mix van ui en knoflook

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Paprika

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2362 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten73.2 g
waarvan suikers25.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten19.6 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pot
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan.
  • Cut the bell pepper into strips.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat. Fry the garlic and onion for 1 - 2 minutes.
  • Add the mangetout and the bell pepper, then fry for another 3 - 4 minutes. Season to taste with salt and pepper.
2
  • In the meantime, slice the carrot into thin crescents.
  • Boil the noodles and the carrot for 4 - 5 minutes, then drain and set aside.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in another frying pan over medium-high heat and fry the egg.
  • Meanwhile, quarter the lime.
3
  • To the vegetables, add the East Asian-style sauce, the ginger paste, the ketjap, the soy sauce and the juice of a quarter lime per person (see Tip). 
  • Add the noodles and the carrots and toss well to combine.

Health Tip: if you're watching your salt intake, use just half of the soy sauce and then add more later as preferred when serving.

4
  • Serve the noodles in bowls and top with the fried egg.
  • Garnish with the gomashio.
  • Serve with the rest of the lime wedges.