Hartige tarte tatin met chioggiabiet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade

Speciaal ingrediënt in je box! De Chioggia biet, ook wel bekend als snoepbiet, is een bijzondere variant van de biet en is afkomstig uit de Italiaanse stad Chioggia.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Chioggiabiet

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

30 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3854 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels10.1 g
Eiwitten21.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elke rol deeg doormidden, om 1 taart per persoon te maken.
  • Schil de biet en snijd plakjes van 1/2 cm dik.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Besprenkel een bakplaat met bakpapier met de helft van de honing. Gebruik meerdere bakplaten als je voor meerdere personen bakt. Houd voldoende ruimte vrij aan de randen, zodat het deeg de honing straks volledig bedekt.
Taart bakken
2
  • Verdeel de knoflook en de helft van de tijm over de honing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de bietjes en ui over de honing en bestrooi met de overige tijm.
  • Leg het bladerdeeg erop en duw de randen aan met een vork.
  • Prik met een vork meerdere keren in het deeg. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Hak de amandelen grof. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een saladekom de mosterd met de overige honing en het sap van 1 citroenpartje per persoon.
  • Voeg de sla, de amandelen en de helft van de verse kruiden toe en meng goed met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Leg een groot bord op de taart en keer voorzichtig om, zodat de groenten bovenop komen te liggen. Verwijder het bakpapier en gooi het weg.
  • Verkruimel de feta over de taart en besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met de citroenrasp en de overige verse kruiden.
  • Serveer de salade en de overige citroenpartjes ernaast.