Tournedos met aardappelgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tournedos met aardappelgratin

Tournedos met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade

Met deze tournedos haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Comfortfood
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelgratin

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Sjalot

25 gram

Radicchio en romaine

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Tournedos

Zelf toevoegen

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten38.9 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels4.7 g
Eiwitten37.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwijder het plastic van het gratinbakje. Bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot de gratin goudbruin kleurt.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tournedos al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Groenten snijden
2

Dep de tournedos droog met keukenpapier. Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Bakken
3

Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de tournedos in de koekenpan. Bak de tournedos 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de tournedos eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tournedos het liefst eet.

Saus maken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 - 3 minuten, of tot de sjalot zacht is. Voeg de cranberrychutney de zwarte balsamicoazijn, de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit, roer een klontje roomboter door de saus en breng goed op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, wittewijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelgratin over de borden. Snijd de tournedos, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de gratin. Schenk de cranberry-balsamicosaus over het vlees en serveer met de salade.