De verse makreel is een geweldige match met de kappertjes uit de bulgur. Makreel is een vette vis en is aan te bevelen binnen een gezond dieet. Deze vis met langwerpig lichaam en groenblauwe rug, ook wel Scomber Scombrus genoemd, behoort tot de baarsachtigen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Verse makreelfilet met huid
(Bevat Vis)
10 gram
Kappertjes
¼ stuk(s)
Gemengde sla
200 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Giet vervolgens af en laat zonder deksel nagaren.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.
Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, afgedekt, 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en voeg halverwege de kappertjes toe.
Was ondertussen de lollo rosso grondig en scheur grof. Meng de lollo rosso, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bulgur toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in. Hierdoor zal de makreel niet omkrullen in de pan door het krimpen van het vel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.