Verse makreel met knapperige aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Met kappertjes, sjalot en gepofte tomaat

Makreel kun je op verschillende manieren eten, zo zit hij vaak gerookt in de box. Maar vandaag staat er verse makreel op het menu, die je op de huid bakt. De aardappelpuree die je erbij eet, breng je op smaak met kappertjes en sjalot. Extra lekker maak je de puree door hem in de oven te bakken, zo krijgt hij een krokant korstje. Bij het serveren leg je de makreel met de huid naar boven op de puree, zodat hij knapperig blijft.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Kappertjes

2 stuk(s)

Tomaat

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse makreelfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en deppen
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de kappertjes grof. Halveer de tomaten en meng ze in een kom met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Dep de makreelfilet droog met keukenpapier

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes, mosterd en roomboter door. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Vet een ovenschaal in met wat olie of roomboter en schep de puree erin. Zet de ovenschaal op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Tomaat en puree bakken
4

Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de puree en de tomaten 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bovenkant van de aardappelpuree bruin kleurt en de tomaten gaar zijn.

Makreel bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 minuten op het vel. Druk met een spatel af en toe tegen de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de makreel nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de makreel met de velkant naar boven op de puree en serveer met de gegrilde tomaten.