Met de mooie smaken en ingrediënten in dit recept waan je je zo in een restaurant. De verse pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt zodat jij de beste verse pasta in jouw box krijgt. Het vlees hebben we alvast voor je gestoofd, zo zet jij zonder veel gedoe een smaakvolle kalfsstoof op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Wortel
1 stuk(s)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
60 ml
Rode wijn
(Bevat Sulfiet)
150 gram
Kalfsstoof
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Gluten)
15 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Fles olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in heel kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.
Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe wanneer de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.
Haal de rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.