De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor de beste verse pasta in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.3 stuk(s)
Wortel
2.5 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
60 ml
Rode wijn
150 gram
Kalfsstoof
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
125 gram
Verse pappardelle
10 gram
Geraspte pecorino DOP
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.
Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe als de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.
Haal het takje rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.