Verse ravioli met gerookte kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli met gerookte kipfilet

Verse ravioli met gerookte kipfilet

met frisse venkelsalade en zelfgemaakte hazelnootpesto

In dit frisse gerecht combineer je verse ravioli van het Italiaanse familiebedrijf De Pastafabriek met een verse pesto. De pesto maak je zelf van verse munt, basilicum, hazelnoten, citroen en parmigiano reggiano. Een pesto is zo gemaakt en zorgt voor heel veel smaak. Het leuke is dat je er eindeloos mee kunt variëren, niet alleen met de kruiden, maar ook met de noten – hazelnoten in dit geval!

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum en munt

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

12 gram

Parmigiano reggiano-vlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie

(Bevat Eieren, Gluten)

25 gram

Doperwten

80 gram

Gerookte kipfilet

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Staafmixer

Instructies

1

Schaaf de komkommer in linten met een kaasschaaf of dunschiller. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd of schaaf ook de venkel in flinterdunne plakken. Snijd het eventuele venkelloof fijn en bewaar voor garnering.

2

Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de venkel en komkommer erdoor en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook.

3

Snijd ondertussen de citroen in parten. Haal de blaadjes munt van de takjes. Meng voor de pesto in een hoge kom de verse muntblaadjes, de basilicumtakjes en -blaadjes, hazelnoten, knoflookteen, de olijfolie en parmigiano reggiano met 1 el water per persoon. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en mix het geheel met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de ravioli en de doperwten, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in dunne plakken.

6

Meng de hazelnootpesto door de ravioli en doperwten en verdeel over de borden. Leg de kipfiletplakken erbovenop en serveer met de salade. Garneer met het eventuele venkelloof en de overige citroenparten.