Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes, salade en amandelschaafsel

Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van venkel, geitenkaas en rozemarijn.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

10 gram

Amandelschaafsel

4 plak(ken)

Ontbijtspek

140 gram

Ravioli met venkel, geitenkaas en rozemarijn

50 gram

Peultjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4012 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.5 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de salademix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Saus afmaken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel hier overheen. Garneer met de spek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.