Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van venkel, geitenkaas en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Venkel
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
10 gram
Amandelschaafsel
4 plak(ken)
Ontbijtspek
140 gram
Ravioli met venkel, geitenkaas en rozemarijn
50 gram
Peultjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de salademix.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de ravioli en peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel hier overheen. Garneer met de spek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.