Verse tagliatelle met cherrytomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

met basilicum en grana padano

Het geheim van een goede Italiaanse pasta? Eenvoud! Met dit smaakvolle recept zit je zo aan tafel. De friszoete cherrytomaten zijn niet alleen lekker door een salade of als snack, je maakt er vandaag een heerlijke saus van. Door ze te stoven, wordt de smaak nog intenser – perfect in combinatie met de zoute kaas.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

300 gram

Gele en oranje cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Gluten, Eieren)

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

15 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2734 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2-4 minuten.

Saus maken
3

Voeg de cherrytomaten en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl bruine bastardsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20 -35 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.

Tagliatelle koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden en mengen
5

Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg in de laatste 5 minuten 3/4 van het basilicum toe aan de cherrytomaten en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de cherrytomatensaus erop. Garneer met de geraspte grana padano en de rest van het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.