Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei

Verse tomatensoep en avocadotoast met gepocheerd ei

3 - 4 porties | met witte kaas en cherrytomaten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei gaat perfect samen met de verse tomatensoep!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Eieren
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1000 ml

Verse tomatensoep met basilicum

(Bevat Selderij Kan bevatten Gluten, Sulfiet, Mosterd, Lupine, Pinda's, Noten, Vis, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4847 kJ
Energie (kcal)1158 kcal
Vetten69 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels13.8 g
Eiwitten37.9 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Steelpan met deksel
Bord
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besprenkel met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Pers 1/2 limoen erboven uit. Breng op smaak met peper en zout en meng door. 
  • Snijd de andere helft van de limoen in partjes en halveer de tomaten.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 5 - 7 minuten hard. 
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

 

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Roer het water, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en verlaag het vuur.
  • Kook 2 - 3 minuten, of tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier.

 

4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de toast over de borden.Verdeel het avocadomengsel over de toast. Beleg met de tomaten en eieren.
  • Verkruimel de witte kaas en snijd de verse kruiden fijn. Verdeel de witte kaas en verse kruiden over de toast.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer met de avocadotoast en de limoenpartjes.