Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese

Verse tomatensoep met gehaktballetjes en baguette caprese

1000 ml | 2 porties | 279 g groente | Serveertip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Caprese is de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Combineer deze klassieke drie-eenheid op een heerlijk broodje en serveer het met verse tomatensoep met gehaktballetjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Cashewnoten
Sulfiet
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1000 ml

Verse tomatensoep met gehaktballetjes

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sulfiet, Noten, Selderij, Pinda's, Soja, Lupine, Eieren, Vis, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5016 kJ
Energie (kcal)1199 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd26.8 g
Koolhydraten96.5 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels9.3 g
Eiwitten48.7 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaat in plakken. 
  • Snijd het basilicum in reepjes.
2
  • Bak de demi-baguette 6 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. 
  • Voeg de slamix toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Snijd de baguette open en besmeer met de groene pesto.
  • Beleg vervolgens met de salade, tomaat, mozzarella en het verse basilicum.
  • Besprenkel met de crema di balsamico en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden.
  • Serveer met de baguette caprese.