Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 279 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel. Serveer het met verse tomatensoep met gehaktballetjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

10 gram

Vers basilicum

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Mini-romatomaten

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse tomatensoep met gehaktballetjes

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sulfiet, Noten, Selderij, Pinda's, Soja, Lupine, Eieren, Vis, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3974 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten98.2 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels9.3 g
Eiwitten36.3 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Serveerschaal
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. 
  • Serveer het brood met de soep.