Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

10 stuks | met Hoisinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

240 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Rijstpapier

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2936 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten5.5 g
waarvan verzadigd0.9 g
Koolhydraten132.1 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels6.3 g
Eiwitten28.1 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

1
  • Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper en de garnalen toe. Bak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes.
4
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel de rijstvellen één voor één 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord om te beleggen.
  • Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Serveer op een grote schaal of bord met samen met de Hoisinsaus.