Biefstukreepjes met Vietnamese stijl noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met Vietnamese stijl noedels

Biefstukreepjes met Vietnamese stijl noedels

met verse kruiden, pinda's en knapperige groenten

Verbeterd ingrediënt in je box! De sojasaus in jouw box is verbeterd: het bevat minder zout, maar is minstens zo lekker.

Labels:
Caloriebewust
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Radijs

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten60.8 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom
Koekenpan
Kom
Rasp

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel de noedels af onder koud water.
  • Meng de noedels in een saladekom met de Vietnamese saus, sojasaus, ketjap en zonnebloemolie. Voeg eventueel sambal naar smaak toe. 
Groenten snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de radijs in kwarten. Gooi de helft van het radijsblad weg, was het overige blad en hak fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten.
  • Voeg de knoflook en de biefstukreepjes toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Rasp ondertussen de wortel en hak de kruiden fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de wortel, het radijsblad en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed en roer door de noedels.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Voeg de biefstukreepjes en gebakken groenten toe aan de noedels en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over diepe kommen en garneer met de pinda's en de overige verse kruiden.