Vispakketje met Oosterse groenten en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispakketje met Oosterse groenten en rijst

Vispakketje met Oosterse groenten en rijst

De kabeljauw is afkomstig uit de Barentszee, ten noorden van Rusland en Noorwegen. Deze stoom je samen met de Oosterse groenten in een pakketje. Je serveert dit met geurige basmatirijst en frisse radijs.

Allergenen :
Sesamzaad
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Paksoi

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 stuk(s)

Radijs

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2314 kJ
Energie (kcal)553 kcal
Vetten12 g
waarvan verzadigd1.6 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout2.2 g

Instructies

Snijd de prei in ringen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snijd de prei in ringen en de paksoi grof.

Snijd de paksoi grof
2

Rooster het sesamzaad 1 minuut, zonder olie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de basmatirijst toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer daarna de rijstkorrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertusen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei en paksoi 4 - 5 minuten op middellaag vuur.

4

Verdeel de groenten over 1 vel aluminiumfolie per persoon, leg de kabeljauwfilet op de groenten met de velkant naar boven, besprenkel met de sojasaus en bestrooi met peper. Vouw het aluminiumfolie dicht (zie tip!) en bak 10 - 15 minuten in de oven.

Voeg de radijs toe en bewaar apart
5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Meng in een kom de witte wijnazijn met de honing, peper en zout. Voeg de radijs toe en bewaar apart.

Verdeel de sesamrijst en het vispakketje over de borden. Serveer met de zoet-zure radijs
6

Verdeel de sesamrijst en het vispakketje over de borden. Serveer met de zoet-zure radijs.