Je gebruikt heekfilet, afkomstig uit de Noordzee, voor het maken van een vispakketje. “Dit is mijn favoriete manier om vis te bereiden. Zo makkelijk en heel smaakvol!” riep Maartje toen ze ontdekte dat dit gerecht op het HelloFresh-menu is komen te staan. De vis krijgt een lichtkruidige smaak door de krulpeterselie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Venkel
100 gram
Sperziebonen
2 takje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
(Bevat Vis)
1.5 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden. Hak de krulpeterselie fijn.
Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel en sperziebonen 8 minuten op middelmatig vuur.
Gebruik 1 vel aluminiumfolie per persoon en verdeel hier de de groenten over. Leg daar bovenop de heekfilet en de helft van de krulpeterselie. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 minuten in de oven.
Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met het vispakketje. Garneer het gerecht met de overige krulpeterselie.