Vandaag bereid je de kabeljauw door hem in aluminiumfolie te verpakken en in de oven te garen. Doordat de warmte en het vocht zo niet kunnen ontsnappen, stoomt de vis gaar en vang je alle smaken in het pakketje. Bij deze bereidingswijze is het niet nodig om vet of olie toe te voegen, lekker en gezond dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
2 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes samen met de tijm, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten.
Verdeel de venkel over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de kabeljauw en 1 takje dille per persoon. Strooi er 1 tl sinaasappelrasp per persoon over en besprenkel met 1 el sinaasappelsap per persoon. Breng op smaak met peper en zout (zie tip). Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 11 – 14 minuten in de oven, of totdat de vis gaar is.
Hak ondertussen de overige dille fijn. Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, dille, 2 el sinaasappelsap per persoon en breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer met de dressing.
Verdeel de aardappelpartjes en het vispakketje over de borden (pas op: er komt hete stoom uit!). Serveer met de komkommersalade.