Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Limited edition (op=op)

Dit is het winnende recept van de aflevering met als thema ‘kids’. Kinderen zijn dol op vis in een jasje. Door het bakken wordt de buitenkant lekker krokant en blijft de vis heerlijk mals. De appelmoes en crème van feta, waar ze de groenten in kunnen dippen, maken van dit gerecht een feestmaal!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Appel

⅓ tl

Gemalen kaneel

125 gram

Rode cherrytomaten

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3339 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Steelpan
Saladekom
Kom

Instructies

1

Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Voeg de kaneel toe.
2

Schil ondertussen de appel (goudreinet) en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukken. Meng in een steelpan met deksel de appel, kaneel, honing en 3 el water per persoon. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur koken. Prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

Meng de dressing met de salade.
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne repen van 4 cm. Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, radijs en komkommer toe en meng goed.

Voeg de kookroom toe aan de feta.
4

Verkruimel de feta in een kom en voeg de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de aardappelen met de rauwkostsalade over de borden en serveer met de visschnitzel, fetacrème en appelmoes.