Dit is het winnende recept van de aflevering met als thema ‘kids’. Kinderen zijn dol op vis in een jasje. Door het bakken wordt de buitenkant lekker krokant en blijft de vis heerlijk mals. De appelmoes en crème van feta, waar ze de groenten in kunnen dippen, maken van dit gerecht een feestmaal!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Appel
⅓ tl
Gemalen kaneel
125 gram
Rode cherrytomaten
5 stuk(s)
Radijs
¼ stuk(s)
Komkommer
20 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Gepaneerde heekfilet
(Bevat Vis, Gluten)
1 el
Olijfolie
½ el
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Schil ondertussen de appel (goudreinet) en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukken. Meng in een steelpan met deksel de appel, kaneel, honing en 3 el water per persoon. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur koken. Prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.
Halveer de cherrytomaten en snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne repen van 4 cm. Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, radijs en komkommer toe en meng goed.
Verkruimel de feta in een kom en voeg de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen met de rauwkostsalade over de borden en serveer met de visschnitzel, fetacrème en appelmoes.