Deze makkelijk te maken visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
50 ml
Kokosmelk
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ blik(ken)
Gepelde tomaten
85 gram
Pandanrijst
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
2.5 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de gepelde tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet in de laatste 6 - 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.
Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes.