Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Vers basilicum
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ gram
Nutri-Score
100 gram
Passata
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.
Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Meng de spaghetti door de paprikasaus.
Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.