Volkoren penne met groentedressing en kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met groentedressing en kipfiletreepjes

Volkoren penne met groentedressing en kipfiletreepjes

met geroosterde paprika en panko met bladpeterselie

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan? De rode puntpaprika's zijn op, daarom bereid je dit recept met rode paprika en dat is net zo lekker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Volkoren penne

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Panko paneermeel

40 gram

Geroosterde-groentendip

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2849 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16 g
Vezels5.1 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm in de pan met deksel. Snijd de peterselie fijn en houd apart in een kleine kom.

Paprika bakken
2

Halveer de rode paprika in de lengte en lepel of snijd de zaadlijsten eruit. Leg de gehalveerde paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de paprika 12 - 15 minuten in de oven. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten en groentedressing toe en bak 3 minuten mee. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de panko 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en meng met de peterselie in de kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak de kipfiletreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Tip: Plet de cherrytomaten met een vork of spatel, zo kan je ze later makkelijker mengen met de pasta.

Serveren
4

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Verdeel de pasta over de borden. Serveer de paprika erop. Verdeel de kipfiletreepjes ernaast. Garneer met de bladpeterselie en panko.