Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Je vult de volkoren pitabroodjes met een vulling die je kruid met typische mediterrane smaakmakers: knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Je maakt het gerecht helemaal af door zelf een frisse salade van veldsla en een dressing te maken!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Rogge
Gerst
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Vleestomaat

1 tl

Gemalen komijnzaad

110 gram

Kipfiletreepjes met baharat

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad Kan bevatten Lupine, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten, Gluten)

40 gram

Veldsla

2 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3004 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of gebruik een broodrooster om de pitabroodjes op te warmen).

Snijd de tomaat in plakken.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de vleestomaat in plakken.

Voeg de groene paprika toe.
3

Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook en groene paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of gebruik een broodrooster.

Meng de salade met de dressing.
5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de veldsla met de dressing in een saladekom.

Laat iedereen zijn eigen broodjes beleggen; eet smakelijk!
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen zelf aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kip, tomaat, yoghurt en salade.