Je vult de volkoren pitabroodjes met een vulling die je kruid met typische mediterrane smaakmakers: knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Je maakt het gerecht helemaal af door zelf een frisse salade van veldsla en een dressing te maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Vleestomaat
1 tl
Gemalen komijnzaad
110 gram
Kipfiletreepjes met baharat
1 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Meerzadenbaguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad Kan bevatten Lupine, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten, Gluten)
40 gram
Veldsla
2 el
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ stuk(s)
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of gebruik een broodrooster om de pitabroodjes op te warmen).
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de vleestomaat in plakken.
Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook en groene paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of gebruik een broodrooster.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de veldsla met de dressing in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen zelf aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kip, tomaat, yoghurt en salade.