Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Vers basilicum
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
1 el
Olijfolie
30 ml
Water voor saus
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika met de courgette Besprenkel met de helft van de olijfolie en de helft van Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en rooster nog 10 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.
Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en de overige Siciliaanse kruiden 2 minuten. Blus af met de passata, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
Meng de spaghetti door de paprikasaus.
Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het gerecht met het basilicum.